Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Árnyékoló háló
Homokszűrő
Sóbontó
Karbantartás
Medence
Szkimmer
Szolárfűtés
Szolártakaró
Vendégágy
Szűrés törlése
2019.07.25 07:50
Tóth Zoltán

Így érdemes felfújható vendégágyat választani

Egy profi felfújható matracra mindenképpen szükséged van, akár utazol, nyaralód van, vagy csak kényelmesebbé akarod tenni a teraszt nyárra. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan érdemes kiválasztani azt, amivel kényelmesen és könnyen tudsz vendégeket fogadni, berendezni a nyaralót, vagy épp elmenni egy pár napos kirándulásra.

Ma már a “gumimatracok” új generációi maximális kényelmet adnak. Az ár és a kényelem itt is összefügg, így elmondjuk, mi mire jó, mit érdemes választani és mit várhatsz el tőle és hogyan használd.

2019.06.18 15:19
Tóth Zoltán

Medence árnyékoló háló - bámészkodók és tűző nap ellen

 A medence árnyékolás is alapvető fontosságú, pedig erről viszonylag kevés szó esik. Ha egy kényelmes kerti medencéje van, akkor előbb utóbb zavaró lesz az, hogy illetéktelenek bebámulnak a kertbe, nézelődnek, sőt a tűző nap is éget. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan tud olcsón és egyszerűen, nagyobb szerelés nélkül viszonylag nagy felületet is árnyékolni.

 Ha azt mondom, medence árnyékolás, akkor elsőre egy színes napernyő ugrik be az embernek, holott ennél lényegesen nagyobb felületet kell biztonságossá és védetté tennie annak, aki a kertjét, a medencéjét, végső soron a magánéletét szeretné békében és nyugalomban tartani. Van egy kérdés, amit nagyon gyakran feltesznek nekünk:

 Vajon mivel lehet gyorsan körül venni a medencét, hogy ne lássanak be, ha fürdünk?

2019.06.08 14:22
Tóth Zoltán

A medence szkimmer működése

A medence vizének felszínét speciális medencefölőző szűrővel, levélcsapdával, más néven szkimmerrel tarthatjuk tisztán. A nagyobb, nyitott, kültéri víztükör meglehetősen gyorsan bepiszkolódhat a szél által belefújt, vagy fákról, bokrokról belehullott levelektől, növényi maradékoktól. A vízbe pottyant rovarok látványa sem éppen vonzó, így ezeket a szennyeződéseket egy készülékkel könnyedén tudjuk elkülöníteni és eltávolítani.

2019.05.28 22:15
Tóth Zoltán

Homokszűrő működése és funkciója

A medence vizének kristályos tisztaságát csak folyamatos vízforgatással és szűréssel tarthatjuk fent. Az álló, zárt vízben, melyet süt a nap, könnyedén elszaporodhatnak az algák és egyéb szennyeződések, melyek nem csak az esztétikumot rontják, hanem az egészségünkre is veszélyesek. Homokszűrő vízforgató készülék segítségével az egészen finom, szabad szemmel nem látható részecskék is kiszűrhetőek a vízből, fennakadnak a homokon.

Vegyszermentes vízkezelés, víztisztítás közönséges sóval

Természetes megoldást keres medencevegyszerek helyett? Ha kristálytiszta vizet szeretne kórokozók, algák, gombák megtelepedése nélkül, akkor javasoljuk a sósvizes medencefertőtlenítést, amit sóbontó gép, másnéven klorinátor segítégével könnyedén és biztonságosan végezhetünk el.

2019.05.07 00:03
Tóth Zoltán

Medence szolártakaró használata és típusai

A medence kellemes vízhőmérsékletének megőrzésére, sőt, a víztükör makulátlan tisztaságának védelmére kiváló eszköz a szolár medencetakaró. Cikkünkben megmutatjuk röviden a helyes felrakását, és az is kiderül, hogy mennyi extra meleget remélhetünk.

Egyszerű a használata mellett sok praktikus előnye van, így aki családi medencét vesz, annak ezen egyszerűen nem érdemes spórolnia. A családi medence használatakor kulcskérdés, hogy elég meleg-e már a vize a fürdéshez? Lényeges, hogy a napközben kellemessé vált víz elég meleg maradjon másnap reggelre is, vagy csak sokkal lassabban veszítsen a hőfokából.

2019.04.29 14:32
Tóth Zoltán

INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés

Meleg időben nincs jobb annál, mint amikor egy hűsítő medencébe csobbanhatunk, de sokszor mégis úgy érezzük, hogy túl hideg még fürdőzésre a víz. Ehhez nyújt megoldást a napenergiás medencefűtés, amellyel egyszerűen, sok pénzt megspórolva tudunk kellemes hőmérsékletű vizet varázsolni úgy, hogy még a környezetünkre is figyelünk. Csak letesszük a medence mellé a napra, rászereljük a vízforgatóra és máris működik. Kompatibilis kisebb, mint 7570 l/óra áramlási sebességű szivattyúval.

2019.04.12 17:32
Tóth Zoltán

Útmutató hogy a medence vize mindig tökéletes legyen!

Ahhoz, hogy a medencénket folyamatosan és hosszan tudjuk használni, rendszeres odafigyelést és karbantartást igényel. A medence vizének tisztán tartása érdekében, fontos teendő a szennyeződések eltávolítása. Erre a célra vízforgató berendezéseket használunk, ami szivattyúból és szűrőből áll. Ajánlott a nagyobb medencéknél a homokszűrőt, a kisebb medencéknél pedig a papírszűrőt használni.

2019.04.07 19:57
Tóth Zoltán

A leggyakoribb problémák a medencéknél

A kisebb anyagi beruházást igénylő, könnyen összeszerelhető medencék is igényelnek némi ápolást és karbantartást. A legfőbb probléma a víz minőségének romlása, esetleges lyukak megjelenése lehet. Erre próbálunk most különböző megoldásokat javasolni!

Az alábbi lista bemutatja a legáltalánosabb, érzékelhető jelenségeket, amikre megmutatjuk a lehetséges kezelési módokat is:

2019.03.20 08:42
Tóth Zoltán

Mik az előnyei a felfújható, csővázas, és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencéknek?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a medence kiválasztásánál? Milyen típusú medence a legmegfelelőbb? Milyen alakú medencét válasszunk? Mekkora medencét válasszunk?

Ilyen és ehhez hasónló kérdésekre próbáljuk meg megadni a válaszokat!

argep.hu