PÜNKÖSDI AJÁNLATUNK
Vásárolj bármit legalább 30.000 Ft értékben most hétvégén és INGYEN SZÁLLÍTJUK a PUNKOSD kuponkóddal! hátralévő idő:

Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Árnyékoló háló
Homokszűrő
Sóbontó
Karbantartás
Medence
Szkimmer
Szolárfűtés
Szolártakaró
Vendégágy
Szűrés törlése

Ebben a bejegyzésben az InverPro termékét mutatjuk be. Bizonyára te is tisztában vagy azzal, miért olyan fontos a medenceszivattyú használata a tökéletes vízminőség eléréséhez és fenntartásához.

Hiszen ha a víz nem lenne megmozgatva a medencében, akkor az abban óhatatlanul is jelen lévő szennyezőanyagokat bajosan lehetne eljuttatni a szűrőberendezéshez. Ha pedig ezek szaporodásnak indulnak, ami a finom meleg napokon garantáltan megtörténik, akkor annak nagyon súlyos következményei lehetnek: fertőzés, jó nagy extra kiadás a vízcsere miatt. Ráadásul még az alapos medencetakarítást sem tudod megspórolni.

Az elmúlt esztendőkben talán már te is tapasztalhattad, hogy egyre több elektromos fűtőtest jelenik meg a szakkereskedésekben. Különösen ennek a "smart" változatai igen népszerűek, amelyek mindenféle nagyon okos funkcióval is rendelkeznek. Ezekkel a modern megoldásokkal nem csupán hatékonyabbá teheted a fűtést otthonod bármely helyiségében, hanem nagyobb kényelmet és energiahatékonyságot is elérhetsz.

Lássuk, miért érdemes fontolóra venned az elektromos fűtőtestek használatát, és ezek hogyan mérkőznek meg más fűtési módszerekkel!

Biztos te is gyakorta hallottad már, hogy a mindennapi stressz rendkívül káros hatással van az emberi szervezetre – mind a testre, mind pedig a lélekre. De jó hír, hogy igazán kellemes és kényelmes módszerekkel is lehet ma már tenni ez ellen. Egy hidromasszázs medence például otthon remek szolgálatot tehet, hiszen ma már köztudott, hogy magának a vízcsobogásnak a hangja is mennyire ellazító tud lenni.

Nem is beszélve aztán a vízben gyöngyöző és a test minden apró porcikáját simogatni és átmaszírozni képes meleg légbuborékokról! A stressz miatt megkínzott feszes izomkötegek hamar ellazulhatnak a finom meleg vízben, ezzel oldódik a fej- és hátfájdalom miatti kellemetlen érzés is.

Mikor beköszönt a hideg, akkor már sokkal élvezetesebb lehet az időtöltés bent, mint kint. Ilyenkor azok a lelkiismeretes medencetulajdonosok vagy -üzemeltetők nyugodtan hátradőlhetnek, akik addig minden, medencetéliesítéssel kapcsolatos teendővel végeztek. Ezek közül az egyik kiemelkedő jelentőségű lépés a medence téli takarása.

Ez amellett, hogy számos előnnyel jár és nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy sokáig használható állapotban tartsa a medencét és annak környezetét a hideg időjárás negatív hatásaival szemben, még a karbantartási költségek csökkentésében is sokat segít. Soha ne feledkezz meg erről, s a jutalmad nem marad el.

A medencekarbantartás télen is fontos, sőt azt is bátran ki lehet jelenteni, hogy igazából ennek a zord időjárás beköszöntével kiemelt jelentősége van.

Persze ezzel a nyári medencekarbantartási lépések fontosságát nem kérdőjelezi meg senki, de a tél beálltával, illetve az azt megelőző időszakban elvégzett karbantartási lépéseket annak érdekében javasolt elvégezni, hogy maga a medencetest, a benne lévő víz, valamint a berendezések állapota a hideg hónapokban is kifogástalan állapotban maradhasson. Ennek pedig igenis megvanak a fortélyai és a megfelelő sorrendben elvégzett lépései.

A stresszes napok, a rohanó életmód és a mindennapok kihívásai mind azt eredményezhetik, hogy olykor szükség van egy kis kikapcsolódásra és kényeztetésre. Ebben jelenthet nagyon nagy segítséget egy saját otthoni pezsgőfürdő. A felfújható jakuzzi télen is az otthonod legújabb luxuskiegészítője lehet.

Képzeld csak el, hogy milyen kellemes egy lágyan duruzsoló saját, kristálytiszta masszázsmedencében élvezni a tested körbeölelő és lágyan kényeztető kellemes meleg légbuborékokat.

Bár változnak és kitolódnak az évszakhatárok, és a mi országunkban is egyre növekszik a meleg napok száma, amikor a saját medencében lehet csobbanni, idejekorán érdemes elkezdeni a hideg napokra való felkészülést. A nyitott mellett a fedett medence téliesítése is rendkívül fontos, ha jó sok ideig akarod még élvezni az általa kínált örömöket.

Ahhoz, hogy az érezhetően egyre melegedő nyarak minden napját kellemesen töltsd el akkor is, amikor még általában munkával telik a hét és nem tudsz elutazni nyaralni, akkor egy saját kerti medence igazi áldás.

Persze a család minden egyes tagja számára az ideális kialakítású, méretű és mélységű medence megtalálása nem minden esetben megy problémamentesen. Ám ha sikerült a közös nevezőt megtalálni ebben az ügyben, máris jöhet a kínálat alapos feltérképezése. Ehhez jó, ha néhány alapvető szempontot mérlegeltek és az alapján választjátok ki a megfelelő modellt. És ha még ezután a medenceüzemeltetés megfelelő lépéseit betartjátok és pár hasznos kiegészítőt is beszereztek, akkor hosszú éveken át élvezhetitek a meleg tavaszi napoktól egészen az őszutóig a finom kerti pancsolást.

Hazánkban a napsütéses órák száma ugyan megközelíti a mediterrán országok adatait, ám számolnunk kell elég sok olyan hűvösebb időszakkal tavasszal és nyáron is, amikor jelentősen csökken a levegő hőmérséklete, és emiatt a kerti medencében lévő addig nagyon kellemes víz bizony veszít a melegségéből. Ilyen helyzetekben remekül használható az INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés, amivel igen egyszerűen és hatékonyan elérhető az úszásra és pancsolásra ideális vízhőmérséklet.

Előfordulhat, hogy az árváltozások üteme olyan nagy és követhetetlen, hogy nem lehet nagy utazásokat tervezni. Ilyenkor sem kell azonban lemondani a wellnessélményekről, hisz egy felfújható jakuzzi ehhez tökéletes lehetőséget kínál a saját otthonodban.

Gondold el, milyen kellemes a napi hajtás után beleülni és élvezni a lágyan a testedet simogató meleg habokban az ellazulást!

Ebben a bejegyzésben a medencébe való vízforgatóról ejtünk néhány szót. Ahogy egyre melegebbek a nappalok és az éjszakák, a kertekben is egyre több családi medencét lehet felfedezni. Hiszen a kellemes csobbanással a fárasztó hétköznapok is sokkal élvezetesebben zárulhatnak. Együtt a család vagy ott vannak a barátok, akikkel egy vidám közös esti medencés kikapcsolódás mindig csuda jó.

Ahhoz azonban, hogy a víz minden esetben kristálytiszta legyen a medencében, több fontos víztisztítási lépést el kell végezni. Az egyik ezek közül a vízforgató rendszer előírás szerinti üzemeltetése.

2023.05.31 15:00

Van úgy nálatok is, hogy a kerti programokat kicsit fel akarod dobni? Ilyen esetekben mindig menj biztosra és szerezz be egy Intex 28089-et! Nem, ez nem valami varázsige ám, hanem egy szuper kerti medencéhez tartozó kiegészítő. Nem is kell hozzá varázspálca, hogy mindenki kicsit jobban érezze magát tőle. A fényeivel és a vidám vízsugarával maga gondoskodik erről.

Egy saját medencében remek csobbanni. Ám a hűvösebb napokon nyáron vagy az ősz beköszöntekor, a kellemesen felmelegedett medencevíz bizony jó pár fokkal hidegebb lehet már egy éjszaka alatt is. Ezután nem kellemes belemenni egy ideig. Szerencsére feltalálták a medencefűtési rendszereket, amelyeknek hála, nagyon jó hatásfokkal meg lehet emelni a kihűlt víz hőmérsékletét. Többféle eszköz is a rendelkezésedre áll már ehhez, ennek egyike a LUX 800 szolár panel.

Ebben a bejegyzésben a medencelétra hasznát vesszük górcső alá. Olyan finom a kellemes medencevíz hullámai között élvezni a meleg napokat. Körülölel a lágy és kristálytiszta víz. Ilyenkor talán te is elfelejted a nap kellemetlenségeit, és csak a lebegésre figyelsz.

Sokak szerint a medencében tartózkodás és az úszás alapvetően az anyaméhben való tartózkodás kellemes emlékeit hívja elő. Sok hónapon át ebben a vizes térben érnek minket ingerek, védetten és melegbe burkolva. A medencézés éppen ezért olyan finom, regenerálja nemcsak a testet, de a lelket is.

Igazán szívet melengető látvány a kertben egy medence, nem is beszélve arról, hogy a kánikulai napokban mekkora áldásnak érezheted majd a benne hullámzó hűsítő és éltető vizet. Ha nincs jól átgondolva a medence elhelyezése a kertben, akkor bizony sok-sok bosszúság forrása is lehet ez az egyébként minden tekintetben csodálatos találmány.

Pont emiatt is érdemes nagyon alaposan megfontolni és lépésről lépésre megtervezni, hogy mi és hová kerüljön pontosan a kertben. Ezzel elérheted, hogy a medence a kert szerves részévé váljon és valódi ékessége legyen annak.

Ebben a bejegyzésben a vízszűrő szivattyúhoz való típusát járjuk körbe. Mivel egy medence zárt közegében igazán jól tudják érezni magukat a hívatlan vendégek, azaz a medence nedves közegében az algák, a baktériumok, a gombák és egyéb hasonló, igazán kellemetlen és olykor elég makacs és hosszan tartó tüneteket okozni képes anyagok, érdemes mindig nagy gondot fordítanod a tisztaságra.

Mind a medencén belül, de persze annak környezetében is. A víztisztítás egyik alapvető lépése a medencevíz szűrése, amellyel nagyon hatékonyan el lehet távolítani a kisebb-nagyobb szennyezőanyagokat, hogy azok ne kezdhessenek el bomlani és szaporodni. Szerencsére elég sok és jó minőségű vízszűrő szivattyúhoz juthatsz már hozzá a szakkereskedésekben.

Ebben a bejegyzésben a klór granulátum szerepét mutatjuk be. Boldog medencetulajdonosként nem újdonság számodra, hogy vannak olyan lépések a medence üzemeltetésben, amiket ha elmulasztasz, akkor elég súlyos következményekkel kell majd igen rövid idő alatt szembesülnöd. Ha viszont lelkiismeretesen és rendszeresen elvégzed ezeket, akkor a medencében való csobbanás mindenki számára csak a kellemes emlékek között szerepel majd. 

Az egészséget veszélyeztető számos kórokozó nagyon gyorsan elszaporodhat, ha nem megfelelő a fertőtlenítés, és a teljes vízcsere nem igazán pénztárcabarát.

Az egyik legszuperebb dolog, ha van saját, külön bejáratú jakuzzid, amit gyakorta a pezsgőfürdő vagy a masszázsmedence kifejezésekkel is hallhatsz említeni. Kiváló találmány ez, hiszen akár az év minden egyes napján lehet használni a beltéren felállított modelleket. A kültériek esetében azonban a jakuzzi téliesítésének szakszerű kivitelezése rendkívül lényeges annak érdekében, hogy hosszú esztendőkön át élvezhesd, illetve élvezhessétek a családoddal és a barátaiddal ezt a remek és feledhetetlen élményeket garantáló medencét.

Vannak olyan modellek, amelyeket nagyon sokáig használhatsz kültéren is, a szakemberek általában a 4 ºC hőmérsékletet említik. Ezt mindig ellenőrizd a használati utasításban.

Amikor a nappalok és az éjszakák hűvösebbek, de még nincs itt az igazi pancsolós szezon, vagy már el is múlt, akkor jól jön a vízmelegítés, ami a medence hőszivattyú használatával gazdaságosan megoldható.

Ha te is szereted a környezetbarát megoldásokat, akkor ezt a remek és egyre népszerűbb vízfűtési megoldást neked találták ki. Nem kell a készülékhez sok hely és nem tart sokáig felszerelni. Összehasonlítva az erre a célra alkalmazott hagyományos eszközökkel, nagyon gazdaságossá teszi a vízmelegítést.

Ha a simogató meleg időben szokásoddá vált, hogy kint időzöl a kerti medencédben a lágyan ringató vízben, akkor a rövidülő nappalok és a hűvösebb időjárás miatt talán már nem esik olyan jól a pancsolás. De rá se ránts! Nem kell lemondanod a valódi spa élményről ezután sem. Egy Intex jacuzzival fantasztikus buborékos fürdőélményt varázsolhatsz a lakásodba, de még a teraszra is. Emiatt pedig legyen bármilyen is a kinti időjárás, télen-nyáron élvezheted majd a saját, külön bejáratú otthoni wellnesst.

Mindenki és minden megérdemli a törődést, így a medence is megérdemli a medencekarbantartást. Ez pontosan olyan szükséglet, mint a gyep rendben tartása a kertben vagy a szobanövények megfelelő gondozása. Ha elmulasztod, vagy nem a megfelelő módon, a megfelelő anyagokkal vagy a megfelelő gyakorisággal végzed, akkor annak elég húsbavágó következményei lehetnek.

Nemcsak a kényszerűen bekövetkező költségnövekedésre kell itt most gondolnod, hanem még a káros és veszélyeket hordozó kórokozók gyors elszaporodására és az emiatt bekövetkező esetleges egészségügyi kockázatokra is. Mindkettő – a vízcsere és az orvosi vizitek és a gyógyszerek miatti plusz kiadások – eléggé nagy megterhelést jelenthet.

 

Ha végre sikerült kiválasztani, és az ideális helyen felállítani azt a medencét, amelyik a család minden tagjának elnyerte a tetszését és – feltehetően - majd kielégíti az igényeit, jöhet a beüzemelés és a használatbavétel, majd pedig a medencetisztítás.

Ahhoz, hogy mindig minden tökéletes legyen, és a medencézés ne okozzon senki számára kellemetlen egészségügyi problémákat, a medence tisztításáról is rendszeresen gondoskodnod kell! Csak a szakszerűen kezelt medencevíz és a rendszeresen tisztított és karbantartott medence a garancia arra, hogy a csobbanás minden alkalommal biztonságos és élvezetes legyen.

 

Ma már egyáltalán nem megfizethetetlen luxus, ha van az otthonodban saját Intex Purespa Greywood Deluxe jakuzzi.

Igazán felemelő és nagyon megnyugtató, mikor egy fárasztó napot követően beülhetsz a saját, kristálytiszta vizű jakuzziba, és már nem kell semmi másra figyelned, csak a több mint 100 fúvókából érkező, nagyon finom légbuborékok játékára és az elandalító csobogásra.

Kellemesen relaxáló élmény ez, melyet minden egyes nap élvezhetsz otthon egyedül vagy családi körben, baráti társaságban is.Sok esetben nagy dilemmát jelent sokaknak, főképp a meleg idő beköszöntével, hogy melyik fajta medence mellett tegyék le a voksot.

Melyik medence kerüljön a kertbe és tegyen olyan sok napot még feledhetetlenné a nyári meleg napokon? Mert ugye mindenfélét lehet hallani és olvasni mind a fémfalas, mind pedig a csővázas kerti medencékkel kapcsolatban.

Kinek milyen élményei gyűltek össze az évek alatt, vagy az ismerősi körének milyen ismeretei és tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, annyiféle érvet és ellenérvet lehet felsorakoztatni. Szerencsére azonban ma már nem csak az „álom luxuskivitelben” kategória egy otthoni kerti vagy egy beltéri beépített medence.

 

Ma már nem csak az otthonokban élvezhetjük a robotporszívók nyújtotta kényelmet.

Nem csak a szőnyegeket és a padlózatot képesek ezek az okos kis tisztító masinák tisztává varázsolni és számunkra rengeteg időt megspórolni, hanem a medencében is alkalmazhatjuk már vízi rokonaikat, a medencetisztító robotokat.

Ezek mind a nagy, mind pedig az ici-pici szennyezőanyagok ellen nagyon hatékonyan képesek felvenni a harcot. Automata és félautomata medenceporszívó változatokkal is találkozhatunk már a szaküzletekben, amelyekkel igazán kényelmesen elvégezhető a biztonságos medencehasználathoz nélkülözhetetlen takarítási munka.

 

Egy fárasztó napot követően igazi áldás, ha otthon vár rád egy Intex jacuzzi.

Már elképzelni is gyönyörűség a finoman fodrozódó lágy vizet, annak kellemes melegségét és a huncut kis csiklandozó légbuborékokat, amelyek a pancsolás közben fáradhatatlanul körbeölelnek és gondoskodnak a maximális ellazításodról.

Ebben a kellemes és barátságos közegben a feszültség is pillanatok alatt elillan. Igazi spa élmény, amelyért még csak ki sem kell lépni a házból. Az Intex jacuzzik nagyon egyszerűen felállíthatók, így nagyon hamar használatba lehet őket venni. Luxuskényeztetés higiénikusan és megfizethető áron.

 

Az igazi spa élmény már egyáltalán nem elérhetetlen a saját otthonodban.

Ehhez nem szükséges az Eurojackpoton a több milliós fődíjat bezsebelned. Hiszen ma már igazán remek és megfizethető termékekkel tudod magad házilag is kényeztetni és élvezni a jól megérdemelt, ellazító buborékokat a saját Intex PureSpa jakuzzival felszerelt fürdődben.

Hívd meg a barátaid is egy kellemes vizes házibulira. Nagyon vidám időt tölthettek majd el így együtt. Főleg, ha a cégünk kínálatában kapható Intex PureSpa jakuzzitartozékok is kéznél vannak ilyenkor a még teljesebb kényelemhez.

 

2022.01.10 10:00

Rendkívül fontos kiegészítő a medencelétra.

Ebben a cikkben a középpontba a medencelétra kerül. Egy otthoni kerti vagy egy beltéri beépített medence napjainkban szerencsére már nem csak az „álom luxuskivitelben” kategóriába tartozik. Sokunknak igen kellemes és élvezetes program nap mint nap belecsobbanni a saját, jól karbantartott, kristálytiszta medencénkbe. Hogy ki és milyen modellt választ, milyen nagyságú és formájú termék mellett dönt, igazán nagyon sok körülménytől függhet.

Mindenképp érdemes alaposan megtervezni egy ilyen beruházást, hisz többéves projektnek nézünk elébe. Nemcsak a vízkezelési módszereket és eszközöket, hanem az egyéb medencekiegészítőket – köztük a rendkívül hasznos és biztonságot adó medencelétra típusának kérdéskörét is – tanácsos alaposan átgondolni.

 

2021.12.08 14:48
Tóth Zoltán

A megfelelő víztisztítási módszerekkel minden tökéletes lesz.

A medence környékén a higiéniai feladatok elvégzése az üzemeltető feladata. A víznek mindig kristálytisztának kell lennie. Ha a medencében lévő víz valami csoda folytán magától meg tudna tisztulni, nem lenne szükség a különböző víztisztítási módszerek folyamatos alkalmazására.

Ez nem megy varázsütésre, és nem is egyenlő csak a víz klórozásával. A kristálytiszta víz elérése nem egyszerű, de nem is valami hű, de bonyolult folyamat. Szerencsére több módszer közül is választhatsz.

2021.11.12 14:43
Tóth Zoltán

Intex Delux felfújható vendégágy - megfizethető és kényelmes is

Vannak helyzetek, mikor bizony kényelmes, megszokott fészkünket hátrahagyva máshol hajtjuk álomra a fejünket. Lehet szó utazásról, nyaralásról, bulizásról vagy még gyerekzsúrról is. Ilyen helyzetekben nagyon praktikus, ha van a helyszínen egy vagy akár több, Intex Delux felfújható vendégágy, melyen ki lehet pihenni a fáradalmakat. Csak elő kell kapni, fel kell pumpálni, és máris lehet őket használni.

Persze a klasszikus helyzetekben is – nyaralás, sátorozás vagy a teraszon való heverészés – nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a cégünk kínálatában kapható felfújható vendégágyak.

2021.10.26 14:39
Tóth Zoltán

Milyen vegyszer kell a medencébe a biztonságos használathoz?

Milyen vegyszer kell a medencébe? Mikor valaki egy medence építése vagy felállítása mellett dönt, nem árt tisztában lennie azzal, hogy ettől kezdve a vízkezelési tennivalók bizony napi, heti rutinfeladatok lesznek. Ezekkel biztosítható csak ugyanis, hogy a medencét rizikómentesen használhassa mindenki, valamint egészségesen élvezhesse a vidám pancsolást. Újra és újra. 

Az alaposság és a rendszeresség kulcsszavak e folyamatban, de egyáltalán nem kell ám valami rettenetesen bonyolult tennivalóra és folyamatokra gondolni. Ráadásul igazán kifizetődő, ha tisztában vagyunk azzal, milyen vegyszer kell a medencébe, s milyen karbantartási lépéseket kell elvégeznünk rendszeresen.

2021.09.13 14:12
Tóth Zoltán

Hogyan téliesítsük a medencét helyesen? 

Hogyan téliesítsük a medencét? Mikor rövidülni kezdenek a nappalok, és a napi átlaghőmérséklet is csökken, érdemes a kültéri medenceszezon lezárását tervezni.

Ez nem csak azt jelenti, hogy – sajnos – befejeződnek a vidám, pancsolós napok, hanem azt is, hogy nem árt gondolkodni a medence biztonságos átteleltetéséről, hogy majd a következő meleg szezonban is ugyanolyan remek élményekkel gazdagodhassunk sok-sok napon át.

Mikor ezt a kifejezést halljuk, látjuk vagy olvassuk, hogy medence téliesítés, azokra a tennivalókra érdemes gondolni, amelyekkel megelőzhető a medence anyagának és a medence alkatrészeinek károsodása, valamint azokra a javasolt szerekre is, amelyeket ehhez ajánlanak a szakértők.

2021.09.06 14:04
Tóth Zoltán

A téliesíthető medence nem is drágább?

Mikor arról van szó, hogy a kerti pancsolós szezon lezárultával a medencénket fel kell készíteni a télre, fontos kérdés, hogy a mi medencénk áttelelhet-e kint vízzel együtt, azaz téliesíthető-e vagy sem? A merev falú vagy fémpalástos medencék téliesíthető medencék, mert az oldalfaluk kívül galvanizált acélpalást, belül pedig speciális medencefóliával vannak bevonva. A felfújható peremű és a fémvázas medencék legtöbbjét azonban a mi klímánkon nem teleltetik vízzel együtt.

Le szokták ereszteni azt, és a medencét szét szokták szerelni. Mivel a medence anyaga összehajtva megtörhet a hajtásoknál és lyukak keletkezhetnek rajta, ismerünk olyat, akinek már öt éve kint telel ez a medencéje. Mindenki - persze csak saját felelősségre - kint tarthatja télen is fémvázas/csővázas medencéjét.
Aki szétszedi, annak száraz, fagymentes helyen kell a medencetestet és az összes többi tartozékot és gépészeti elemet a következő szezonig tárolni, és tavasszal ismételten fel lehet állítani a medencét, a gépészetet vissza kell szerelni, és utána ismét jöhet a feltöltés.

2021.07.29 13:53
Tóth Zoltán

Gyakran kérdezik, hogy miért zöldül be a medence vize?

Azt kérdezed, hogy miért zöldül be a medence vize? Síkossá váló medencefal és medencefenék, nyálkás, zavaros, zöldessé váló víz. Ezek bizony arra utalhatnak, hogy nincs minden rendben a medencében lévő vízzel. Az algának, ezeknek a fotoszintetizáló, vízben élő növénynek igen kevés idő elegendő, hogy nagy ütemben szaporodni kezdjen. Minél melegebb van, annál gyorsabban.

Azonkívül, hogy nem valami szép látvány, komoly problémákat is okozhat ez a folyamat. Ha nem lépünk időben, olyan vastag rétegben fedheti a medencét magát és a csatlakozó szerelvényeket, hogy vízleeresztéssel és alapos dörzsölő tisztítással szabadulhatunk majd meg tőle. Maga az alga ritkán, de a vele szaporodó baktériumok, gombák és vírusok már komoly egészségügyi gondokat is okozhatnak.

2019.07.25 07:50
Tóth Zoltán

Így érdemes felfújható vendégágyat választani

Egy profi felfújható matracra mindenképpen szükséged van, akár utazol, nyaralód van, vagy csak kényelmesebbé akarod tenni a teraszt nyárra. Ebben a cikkben elmondjuk, hogyan érdemes kiválasztani azt, amivel kényelmesen és könnyen tudsz vendégeket fogadni, berendezni a nyaralót, vagy épp elmenni egy pár napos kirándulásra.

Ma már a “gumimatracok” új generációi maximális kényelmet adnak. Az ár és a kényelem itt is összefügg, így elmondjuk, mi mire jó, mit érdemes választani és mit várhatsz el tőle és hogyan használd.

2019.06.18 15:19
Tóth Zoltán

Medence árnyékoló háló - bámészkodók és tűző nap ellen

 A medence árnyékolás is alapvető fontosságú, pedig erről viszonylag kevés szó esik. Ha egy kényelmes kerti medencéje van, akkor előbb utóbb zavaró lesz az, hogy illetéktelenek bebámulnak a kertbe, nézelődnek, sőt a tűző nap is éget. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan tud olcsón és egyszerűen, nagyobb szerelés nélkül viszonylag nagy felületet is árnyékolni.

 Ha azt mondom, medence árnyékolás, akkor elsőre egy színes napernyő ugrik be az embernek, holott ennél lényegesen nagyobb felületet kell biztonságossá és védetté tennie annak, aki a kertjét, a medencéjét, végső soron a magánéletét szeretné békében és nyugalomban tartani. Van egy kérdés, amit nagyon gyakran feltesznek nekünk:

 Vajon mivel lehet gyorsan körül venni a medencét, hogy ne lássanak be, ha fürdünk?

2019.06.08 14:22
Tóth Zoltán

A medence szkimmer működése

A medence vizének felszínét speciális medencefölőző szűrővel, levélcsapdával, más néven szkimmerrel tarthatjuk tisztán. A nagyobb, nyitott, kültéri víztükör meglehetősen gyorsan bepiszkolódhat a szél által belefújt, vagy fákról, bokrokról belehullott levelektől, növényi maradékoktól. A vízbe pottyant rovarok látványa sem éppen vonzó, így ezeket a szennyeződéseket egy készülékkel könnyedén tudjuk elkülöníteni és eltávolítani.

2019.05.28 22:15
Tóth Zoltán

Homokszűrő működése és funkciója

A medence vizének kristályos tisztaságát csak folyamatos vízforgatással és szűréssel tarthatjuk fent. Az álló, zárt vízben, melyet süt a nap, könnyedén elszaporodhatnak az algák és egyéb szennyeződések, melyek nem csak az esztétikumot rontják, hanem az egészségünkre is veszélyesek. Homokszűrő vízforgató készülék segítségével az egészen finom, szabad szemmel nem látható részecskék is kiszűrhetőek a vízből, fennakadnak a homokon.

Vegyszermentes vízkezelés, víztisztítás közönséges sóval

Természetes megoldást keres medencevegyszerek helyett? Ha kristálytiszta vizet szeretne kórokozók, algák, gombák megtelepedése nélkül, akkor javasoljuk a sósvizes medencefertőtlenítést, amit sóbontó gép, másnéven klorinátor segítégével könnyedén és biztonságosan végezhetünk el.

2019.05.07 00:03
Tóth Zoltán

Medence szolártakaró használata és típusai

A medence kellemes vízhőmérsékletének megőrzésére, sőt, a víztükör makulátlan tisztaságának védelmére kiváló eszköz a szolár medencetakaró. Cikkünkben megmutatjuk röviden a helyes felrakását, és az is kiderül, hogy mennyi extra meleget remélhetünk.

Egyszerű a használata mellett sok praktikus előnye van, így aki családi medencét vesz, annak ezen egyszerűen nem érdemes spórolnia. A családi medence használatakor kulcskérdés, hogy elég meleg-e már a vize a fürdéshez? Lényeges, hogy a napközben kellemessé vált víz elég meleg maradjon másnap reggelre is, vagy csak sokkal lassabban veszítsen a hőfokából.

2019.04.29 14:32
Tóth Zoltán

INTEX SolarMat napenergiás medencefűtés

Meleg időben nincs jobb annál, mint amikor egy hűsítő medencébe csobbanhatunk, de sokszor mégis úgy érezzük, hogy túl hideg még fürdőzésre a víz. Ehhez nyújt megoldást a napenergiás medencefűtés, amellyel egyszerűen, sok pénzt megspórolva tudunk kellemes hőmérsékletű vizet varázsolni úgy, hogy még a környezetünkre is figyelünk. Csak letesszük a medence mellé a napra, rászereljük a vízforgatóra és máris működik. Kompatibilis kisebb, mint 7570 l/óra áramlási sebességű szivattyúval.

2019.04.12 17:32
Tóth Zoltán

Útmutató hogy a medence vize mindig tökéletes legyen!

Ahhoz, hogy a medencénket folyamatosan és hosszan tudjuk használni, rendszeres odafigyelést és karbantartást igényel. A medence vizének tisztán tartása érdekében, fontos teendő a szennyeződések eltávolítása. Erre a célra vízforgató berendezéseket használunk, ami szivattyúból és szűrőből áll. Ajánlott a nagyobb medencéknél a homokszűrőt, a kisebb medencéknél pedig a papírszűrőt használni.

2019.04.07 19:57
Tóth Zoltán

A leggyakoribb problémák a medencéknél

A kisebb anyagi beruházást igénylő, könnyen összeszerelhető medencék is igényelnek némi ápolást és karbantartást. A legfőbb probléma a víz minőségének romlása, esetleges lyukak megjelenése lehet. Erre próbálunk most különböző megoldásokat javasolni!

Az alábbi lista bemutatja a legáltalánosabb, érzékelhető jelenségeket, amikre megmutatjuk a lehetséges kezelési módokat is:

2019.03.20 08:42
Tóth Zoltán

Mik az előnyei a felfújható, csővázas, és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencéknek?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a medence kiválasztásánál? Milyen típusú medence a legmegfelelőbb? Milyen alakú medencét válasszunk? Mekkora medencét válasszunk?

Ilyen és ehhez hasónló kérdésekre próbáljuk meg megadni a válaszokat!

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2