Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

A fémfalas medence sok-sok előnye

2022.05.11 11:00

Sok esetben nagy dilemmát jelent sokaknak, főképp a meleg idő beköszöntével, hogy melyik fajta medence mellett tegyék le a voksot.

Melyik medence kerüljön a kertbe és tegyen olyan sok napot még feledhetetlenné a nyári meleg napokon? Mert ugye mindenfélét lehet hallani és olvasni mind a fémfalas, mind pedig a csővázas kerti medencékkel kapcsolatban.

Kinek milyen élményei gyűltek össze az évek alatt, vagy az ismerősi körének milyen ismeretei és tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban, annyiféle érvet és ellenérvet lehet felsorakoztatni. Szerencsére azonban ma már nem csak az „álom luxuskivitelben” kategória egy otthoni kerti vagy egy beltéri beépített medence.

 

Fémfalas medence legyen vagy más?

Mikor végre megszületett a döntés arról, hogy tényleg legyen egy medence a kertben, lényegében az egyik legnehezebb lépésen már túl is vagy a családi medence telepítésének folyamatában. Ezt követően nagyon fontos még arról döntened, hogy hova kerüljön a családi medence, mekkora legyen és milyen alakú? Mivel nem egy szezonra szóló döntést hozol, a pénztárcádnak sem mindegy, hogy a nálunk kapható felfújható, csővázas-fémvázas medencét vagy fémfalas-fémpalástos medencét állítasz a kertedbe. Mindkettő összeszerelése alaposságot igényel, de nem bonyolult. Mindkét típus igen kedvelt, hiszen egyiket sem szükséges a földbe süllyeszteni.

A fémfalas medencék választása esetén azonban rendkívül fontos, hogy a medencetest alatt lévő területet alaposan előkészítsd. Persze ne költséges betonalapra gondolj! Ám a használati utasításban megadott vastagságú és típusú aljzatot mindenképp érdemes használnod. Ki kell szedni az összes éles és szúró követ és elemet, amely a medence alján sérüléseket okozhat. Ezzel is garantálható a sok-sok éven át tartó biztonságos és nagyon sok örömöt adó medencehasználat.

A fémfalas medence és az átteleltetés előnyei

A fémfalas medencében az is remek, hogy – ellentétben a csővázas medencékkel – a megfelelő lépések elvégzését követően a vizet nem szükséges leereszteni belőle a tél beállta előtt, hanem majdnem teljesen megtöltve átteleltethető. A mai magas vízárak mellett ez egyáltalán nem elhanyagolható szempont, amikor a fémvázas és a csővázas medence választása előtt állsz és megpróbálsz pro és kontra érveket felsorakoztatni az egyik vagy a másik mellett. Ugyan a csővázas medencék valamivel olcsóbbak a megvásárlás pillanatában, ám az üzemeltetés költségeit is jobb, ha nem téveszted szem elől. Megéri hosszabb távra előre kalkulálnod, és a vízcsere egyáltalán nem elhanyagolható költségeinek megtakarítását is beleszámítanod a fémfalas medencék előnyei közé.

Könnyen felállítható

Itt nálunk, a Medence Óriás webáruházban hosszú ideig használható, többféle fajtájú, de minden esetben kiváló minőségű fémfalas családi medencéket találsz, amelyek nagyon sokáig kiszolgálják az igényeidet. Ezekben a fémfalas medencékben garantáltan élvezni fogod te és az egész családod a forró napokat. Hatalmas a választék.

A medencék fala vastag, megerősített PVC-ből készült, melyek a káros UV-sugárzás ellen védettek, így a hosszú élettartam ezzel is garantált. A fémkeret is erősen ellenáll a korróziónak, és a tartó acélrudak is igazán impozáns stabilitást biztosítanak. Magát a medencét pedig egyáltalán nem nehéz felállítani, két-három főnek szinte gyerekjáték. Csupán az előírt lépéseket kell pontosan követni.

Itt, a Medence Óriásnál örömmel szolgálunk ki téged is. Kérdezz minket bátran elérhetőségeinken!

Legfrissebb szakmai cikkeink

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2