Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

A jakuzzi téliesítése szakszerűen és hibátlanul

2022.12.05 10:00

Az egyik legszuperebb dolog, ha van saját, külön bejáratú jakuzzid, amit gyakorta a pezsgőfürdő vagy a masszázsmedence kifejezésekkel is hallhatsz említeni. Kiváló találmány ez, hiszen akár az év minden egyes napján lehet használni a beltéren felállított modelleket. A kültériek esetében azonban a jakuzzi téliesítésének szakszerű kivitelezése rendkívül lényeges annak érdekében, hogy hosszú esztendőkön át élvezhesd, illetve élvezhessétek a családoddal és a barátaiddal ezt a remek és feledhetetlen élményeket garantáló medencét.

Vannak olyan modellek, amelyeket nagyon sokáig használhatsz kültéren is, a szakemberek általában a 4 ºC hőmérsékletet említik. Ezt mindig ellenőrizd a használati utasításban.

Jakuzzi téliesítés a hosszú távú használatért

Nálunk, a Medence Óriás kínálatában Intex PureSPA jakuzzik nagy választékát találod. Ezeket a kiváló termékeket nagyon egyszerűen fel tudod állítani kül- és beltéren egyaránt. Szétszerelésük és áttelepítésük más helyre sem bonyolult. Ám ha nem akarod bevinni, hanem kint akarod tartani a teraszon vagy a kertben a jakuzzidat egész évben, akkor a kültéri pezsgőfürdőzéshez hűvösebb időszakokban érdemes a vizet eltávolítani az egész medencéből. Ne várj ezzel a leghűvösebb napokig! Ezzel elkerülheted, hogy a pangó vízben elszaporodhassanak a baktériumok.

Nagyon sok takarítást és fertőtlenítési munkát megtakaríthatsz ezzel, nem is beszélve az anyagiakról. És ha már beköszöntenek a fagyosabb nappalok és éjszakák, és te még nem végezted el el megfelelő lépéseket, akkor bizony nagy károkat tud ám okozni a fagy a jakuzziban és annak tartozékaiban egyaránt. Pont mint a nem víztelenített kerti csapok és egyéb vizes szerelvények esetében. Jobb tehát ezt gondossággal, alapossággal és odafigyeléssel elkerülni.

A téliesítési folyamat nem nehéz

Szerencsére itt, a Medence Óriásnál kapható jakuzzik szétszerelése és karbantartása nem ördöngösség. Persze nem csupán abból áll a jakuzzi téliesítésének folyamata, hogy a vizet leereszted a medencéből, hanem egyben alaposan ki is kell takarítani azt a leeresztését követően, és a gépészeti elemek karbantartását is gondosan el kell végezni. A folyamat igényel némi odafigyelést és precizitást, de aki érez magában kellő indíttatást, nyugodtan belevághat maga is.

Ha a használati útmutatóban szereplő lépések betartásával a medencéből a víz leeresztése megtörtént, akkor a gépészeti elemekből és a csőrendszerből is el kell távolítani a vizet. Ellenőrizd a szivattyúkat alaposan, nehogy alattomos jegesedés indulhasson el benne. Minden alkatrésznek tisztának és száraznak kell lennie, csak így mehetnek téli álmot aludni egy fagytól védett helyre.

A szintén megszáradt jakuzzi medencét össze lehet hajtani, ekkor a sérülésektől különösen óvni szükséges az anyagát. Új szűrőbetéteket érdemes beszerezni minden szezonkezdetre.

Téli álom

A mobil Intex jakuzzikat nem csak egy helyre, mozdíthatatlanul kell beszerelni. Ha bent akarod használni a hideg napokon, akkor egyszerűen telepítsd át. Ám ha erre nincs mód, és a téliesítési lépéseket maradéktalanul és lelkiismeretesen elvégzed, akkor biztos lehetsz abban, hogy nyugodtan hajthatod álomra a fejed a tavaszi, a kültéri jakuzzizáshoz kellemesebb időszakig, mert a jól karbantartott és megfelelően tisztított pezsgőfürdőben garantált és biztonságos lesz újra a csobbanás. A témával és a jakuzzikkal kapcsolatos kérdéseidre nagyon szívesen válaszolunk, keress és kérdezz minket elérhetőségeinken!

Legfrissebb szakmai cikkeink

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2