Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Medencetisztító robot – kényelem a medencetisztításban

2022.04.15 11:00

Ma már nem csak az otthonokban élvezhetjük a robotporszívók nyújtotta kényelmet.

Nem csak a szőnyegeket és a padlózatot képesek ezek az okos kis tisztító masinák tisztává varázsolni és számunkra rengeteg időt megspórolni, hanem a medencében is alkalmazhatjuk már vízi rokonaikat, a medencetisztító robotokat.

Ezek mind a nagy, mind pedig az ici-pici szennyezőanyagok ellen nagyon hatékonyan képesek felvenni a harcot. Automata és félautomata medenceporszívó változatokkal is találkozhatunk már a szaküzletekben, amelyekkel igazán kényelmesen elvégezhető a biztonságos medencehasználathoz nélkülözhetetlen takarítási munka.

 

Csúcstechnológia, hatékonyság és alaposság

A medencetisztító robot nagyon okos kis szerkezet. Képes nemcsak a medence alját, hanem még a falát is nagyon hatékonyan tisztává varázsolni. És ennek amiatt is nagyon nagy jelentősége van, mert így a medence vize sokkal tisztábbá válik. Ez pedig a fertőzések elkerülése szempontjából igazán nem elhanyagolható tényező. Nagyon nagy sebességgel dolgozik a berendezés, az aktív kefék pedig nemcsak a szemmel is látható koszokat szippantják be, hanem a láthatatlan kórokozókat is kiszűrik. Emiatt a veszélyt jelentő algák és baktériumok nem okozhatnak majd problémát a medencét használók számára. Ott, ahol ráadásul gyermekek is használják a medencét, sokkal intenzívebb és alaposabb takarításra van szükség. Ez pedig a medencetisztító robottal nagyon egyszerűen megoldható.

Medencetisztító robot beépített navigációval

Nálunk, a Medence Óriásnál rendkívül gazdag medencetisztító robot kínálatot találhat minden érdeklődő. Nagyon lényeges, hogy milyen alakú és méretű medencéhez keres valaki berendezést. Vannak olyan típusok, amelyek csak a medence alját tisztítják meg, mások már komplexebb feladatokat is képesek ellátni.

A csúcstechnológiás medencetisztító robotok már bármilyen medenceformát képesek megtisztítani, legyen az beépített medence vagy föld feletti, merev falú változat. Nagyon erőteljes szívóhatással dolgoznak és a szűrőrendszerük is imponáló hatásfokkal bír, mely tökéletesen elbánik a pici szennyezőanyagokkal is. Saját navigációs rendszerrel szerelték fel ezeket a modelleket, amellyel elemzik és felismerik az adott medence elrendezését, és ennek megfelelően optimalizált mozgással és időbeosztással végzik el a feladataikat. Ha a szűrőzsákjuk megtelt, ráadásul azonnal fényjelzést is küldenek. Telefonos applikációval is irányíthatók távolabbról is, és előre beprogramozhatók automata működésre is.

Hagyományos vegyszerekből is kevesebb kell majd

A szakemberek szerint is nagyon hasznos egy medencetisztító robot. Véleményük szerint a hatékony, gyakran többrétegű szűrőrendszerrel felszerelt modellek már annyira tökéletesen képesek tisztítani, hogy a hagyományos víztisztító vegyszerek mennyisége is csökkenthető. A hatékony víztisztítási képesség miatt ugyanis sokkal kevesebb kórokozó marad majd a vízben a robot látogatása után. Sokkal kevesebb alga és baktérium ellen kell tehát a hagyományos szerekkel felvenni a harcot a mindennapokban. Csak a medencetisztító robotot elég beküldeni a vízbe és hagyni ott hatékonyan munkálkodni.

Itt a Medence Óriás weboldalán remek berendezéseket talál. Keress minket elérhetőségeinken, a chatboton is nagyon sok értékes információhoz juthat a termékeinkről és minden egyéb kérdéskörről.

Legfrissebb szakmai cikkeink

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2