Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Medence hőszivattyú - így lehet olcsón kitolni a fürdési szezont

2022.11.03 10:00

Amikor a nappalok és az éjszakák hűvösebbek, de még nincs itt az igazi pancsolós szezon, vagy már el is múlt, akkor jól jön a vízmelegítés, ami a medence hőszivattyú használatával gazdaságosan megoldható.

Ha te is szereted a környezetbarát megoldásokat, akkor ezt a remek és egyre népszerűbb vízfűtési megoldást neked találták ki. Nem kell a készülékhez sok hely és nem tart sokáig felszerelni. Összehasonlítva az erre a célra alkalmazott hagyományos eszközökkel, nagyon gazdaságossá teszi a vízmelegítést.

Hogyan is működik a medence hőszivattyú?

Ez a remek, környezetbarát technológia magának a környezetnek, azaz a külső levegőnek a hőjét használja fel ahhoz, hogy további hőt állítson elő. A készülékbe bejutó levegő melegét elvonja a rendszer, majd annak értékét elektromos áram segítségével megnöveli, így a kimeneti oldalon sokkal nagyobb lesz a leadott hőérték. Ez jut ki, ezzel lehet fűteni a medencét.

A nálunk is megvásárolható medence hőszivattyúk abban igazán sok hasonlóságot mutatnak a légkondicionáló berendezésekkel, hogy a hőenergia nagy részét a levegőből állítják elő. Ebben az esetben azonban ahhoz, hogy 4 kW hőenergia keletkezhessen, csak 1 kW áramra lesz majd szükség. Egy hőszivattyús rendszer emiatt is olyan versenyképes a hagyományos eszközökkel szemben. Mivel a hőszivattyú közvetlenül van rákötve a medencevíz szűréséért felelős kompresszorra, a víz forgatásával együtt egyben a hő leadása is meg tud történni.

Optimális méret és halk működés

A másik nagy előnye a medence hőszivattyús megoldásnak, hogy mivel igazán kicsi és kompakt az eszköz, körülbelül akkora, mint a légkondicionáló berendezések külső eleme, nagyon könnyű telepíteni. Igazán gyakran ez az a másik szempont, ami - a gazdaságos működtetési költségek mellett - még vonzóbbá teszi más rendszerekkel szemben. A rendszer többi elemével való összeköttetés kiépítése nem szokott egy-két óránál több ideig tartani. 

Nálunk például megvásárolható a világ egyik leghalkabb hőszivattyús medencefűtő berendezése, az AQUARK Mr. Perfect MPC140 inverteres medence hőszivattyú, mely inverteres technológiájával halkabban működik, mint egy hűtőgép. A készülékháza alumínium, emiatt igazán ellenálló, amellett, hogy nagyon elegáns is. Igazi high-tech modell, érintőképernyővel vezérelhető és számos kényelmi funkciója is van. Akár még fagypont alatt is képes képes működni -15 fokig, és wellness üzemmódja során akár 40 fokos vízhőmérsékletet is el lehet vele érni.

A medence mérete az irányadó a választásnál

A medence hőszivattyúkhoz tartozó csőrendszereket rendkívül ellenálló anyagból készítik, a medence vízkezeléséhez használt speciális vegyszerek sem igen tudnak kárt tenni a titánium ötvözetben. Nagyon strapabírók, még a sóbontós vízfertőtlenítési megoldással kezelt medencékhez is ajánlják. A környezettudatos medencehasználók azért is nagyon kedvelik ezt a technológiát a medence felfűtéséhez alkalmazni, mert lényegében nincs plusz károsanyag-kibocsátás, emellett pedig a berendezés működtetése során alig hallható valamilyen zaj.

Csak a medence pontos méretét kell tudni ahhoz, hogy az optimális medence hőszivattyút ki lehessen választani. Itt nálunk, a Medence Óriás weboldalon már 3 kW-tól egészen 24.2 kW teljesítményig kaphatók remek medence hőszivattyúk, melyekkel a medence vizének melegítése baráti áron megoldható. Minden megkeresésnek örülünk, és a kérdésekre szívesen válaszolunk elérhetőségeinken.

Legfrissebb szakmai cikkeink

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2