A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Hogyan válasszunk medencét?

2019.03.20 08:42
Tóth Zoltán

Mik az előnyei a felfújható, csővázas, és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencéknek?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a medence kiválasztásánál? Milyen típusú medence a legmegfelelőbb? Milyen alakú medencét válasszunk? Mekkora medencét válasszunk?

Ilyen és ehhez hasónló kérdésekre próbáljuk meg megadni a válaszokat!

 

 • Kisebb befektetést igényel, mint egy épített medence. 

  Amíg az épített medencék több száz ezer forintba kerülnek, és drága őket fennntartani, addig a könnyen összerakhatóak kisebb anyagi ráfordítással elérhetőek, és nem kell nagy havi számlákat fizetni. Ha esetleg minden évben újat kell venni, még úgy se közelíti meg az épített medence költségeit.
 • Izgalmas program az egész családnak. 

  Amikor megérkezik egy hatalmas dobozban, mindenki kiveszi a részét a beüzemelés izgalmaiból, és nagy hamar használatba is lehet venni!
 • Szállítható, raktározható.

   Ha esetleg nem vált be az a hely, ahova eredetileg felállítottad, csak kiöntöd, és átrakod máshova. Illetve, a hideg időszakban is csak le kell ereszteni, és elrakni a forró nyári évszakig.
 • Napi több órányi kaland.

   Mi sem csábítóbb, mint a forró nyári napokon a vízben kikapcsolódni vagy játszani! Tökéletes hely a relaxáláshoz, és a gyerekeknek is a vízi játékokhoz.

hogyanvalasszunk

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a medence kiválasztásánál?

Milyen típusú medence a legmegfelelőbb?

Nagyon sokféle variációja van a könnyen összeszerelhető medencéknek. A leggyakoribb verziók a felfújhatóak és a csővázasak. A felfújható medencék erős vinylből vagy PVC-ből készült fallal rendelkeznek, és egy felfújható rész van a rajtuk, ami megemeli a falait, ahogy elkezdjük feltölteni. A csővázas medencék erősebbek, hiszen erős acél csövek tartják a vinyl vagy PVC falait a medencének, és több vizet is tudnak megtartani.

Milyen alakú medencét válasszunk?

Általában kör, ovális, téglalap vagy négyszög alakúakat lehet kapni. Attól függően, hogy mik az igények a forma fontos szempont lehet. Akik nagyobbat terveznek választani, azoknak a téglalap alak a legideálisabb, hiszen ez alkalmas úszásra, és vízi sportokra egyaránt, de akiknek nem fontosak a vízi sportok, vannak egyéb szempontok is. Gyerekeknek inkább ajánlott a kör vagy ovális alakú, hogy ne legyenek sarkak, emellett a gyerekeknél még a magasság is nagyon fontos, hiszen, ha kisebbek, akkor még 20cm is hatalmas különbséget jelent. Természetesen vannak kifejezett gyerekmedencék a 3-4-5 éves korosztály számára is!

Melyik márka legyen?

Érdemesebb a nagyobb márkák termékei közül válogatni, mint az INTEX vagy a Bestway. Egyrészt, sokkal könnyebb megoldást találni rá, ha valami probléma lenne vele, másrészt sokkal egyszerűbben és olcsóbban találunk hozzá alkatrészeket, kiegészítőket.

hogyanvalasszunk2

 

Mekkora medencét válasszunk?

Ebben a kérdéskörben azt érdemes végiggondolni, hogy egyszerre általában hány ember fog a medencében tartózkodni. Lehet számítani sok kerti bulira sok emberrel? Kis család vagy nagy család számára lesz? Hány gyerek van?

Egyszerű lesz a beüzemelés?

Ha az a terv, hogy egyedül kell összeszerelni, akkor már megrendelés előtt érdemes utánanézni, hogyan lehet ezt majd megoldani, hiszen az interneten nagyon sok videót lehet már erről találni. Ez is fontos szempont, nem szeretnénk egy csomó doboz között rájönni arra, hogy nem tudjuk egyedül összeszerelni, amit vásároltunk. A másik legfontosabb, hogy minden könnyen összerakható medencének megfelelő helyet találjunk, és teljesen vízszintbe hozzuk azt.

medenceorias.hu

 

argep.hu