Hasznos tanácsok, kérdések-válaszok

Medencetisztítás – hogy minden rendben legyen

2022.07.10 10:00

Ha végre sikerült kiválasztani, és az ideális helyen felállítani azt a medencét, amelyik a család minden tagjának elnyerte a tetszését és – feltehetően - majd kielégíti az igényeit, jöhet a beüzemelés és a használatbavétel, majd pedig a medencetisztítás.

Ahhoz, hogy mindig minden tökéletes legyen, és a medencézés ne okozzon senki számára kellemetlen egészségügyi problémákat, a medence tisztításáról is rendszeresen gondoskodnod kell! Csak a szakszerűen kezelt medencevíz és a rendszeresen tisztított és karbantartott medence a garancia arra, hogy a csobbanás minden alkalommal biztonságos és élvezetes legyen.

 

Többfajta medencetisztítási módszert választhatsz

Maga a folyamat egyáltalán nem bonyolult, és az eredménye a lágy szélben finoman borzolódó és csodálatosan kéklő vízfelület, melyben mindenki kellemes időt tölthet el. Itt, a Medence Óriás weboldalán a medencetisztításhoz számos korszerű terméket beszerezhetsz. 

Az sem mellékes ám, hogy a medencevizet sem kell kicserélni gyakran, ha minden előírt értéket jól állítottál be, és a szennyező anyagokat is mindig gyorsan eltávolítod, valamint a kórokozók ellen is folyamatosan védekezel. 

Ezzel pedig igazán sokat tudsz spórolni a magas közüzemi számláknál. Vannak vegyi, mechanikai és alternatív vízkezelési és víztisztítási módszerek és eszközök is, amelyek ebben a folyamatban nagy segítségedre lesznek. Az sem mellékes szempont, hogy maga a medence és annak tartozékai is sokkal tovább üzemeltethetők majd biztonságosan, ha az előírt higiéniai lépéseket minden esetben betartod.

A folyamatos karbantartás eszközei

Nemcsak esztétikai problémát jelent, ha a medence vize nem tiszta, hanem az egészséget is veszélyeztetheti. Ezt minden esetben el kell kerülnöd! Szerencsére több módszer is létezik arra, hogy a víz kristálytiszta lehessen. A kézi medencetisztítók használatával, például a kefékkel a medence manuális tisztítását végezheted. 

A hálók megakadályozzák, hogy például a kerti hulladékok a vízben elmerülhessenek és bomlásnak indulhassanak. A medencetakarókkal is hatékonyan védheted a vízfelületet ezektől. Ha drága az időd, akkor érdemes a medenceporszívók és a medencetisztító robotok között szétnézned weboldalunkon, mert ezek az okoseszközök nagyon hasznos segítőtársak a mindennapos medencetisztítási feladatokhoz. 

A medence alján és falán lévő szennyeződésekkel is megküzdenek, gyorsan végzik a munkájukat, és közben a vizet is hatékonyan megtisztítják nemcsak a baktériumoktól, hanem az algáktól is. A megfelelő papírszűrős vagy homokszűrős vízforgató és a szkimmer alapfelszerelés, naponta legalább kétszer mozgasd át velük a vizet! A víz keménységére is ügyelj, az ideális pH értéke 7,2 – 7,6!

Hagyományos kontra alternatív

Ma már nemcsak a vegyszerek jelentik a megoldást a kristálytiszta víz eléréséhez. Sokan érzékenyek például a klórra. Számukra igen ajánlott a klorinátor, vagy más néven sóbontó készülék, az ózongenerátor, vagy az UV-fényes tisztítás. 

Ezek az alternatív módszerek nagyon hatékonyak, és az emberi szervezetre is ártalmatlanok. A klorinátor konyhasóval működtethető. Az ózongenerátor a levegő oxigénmolekuláit bontja le, és fejt ki a vízben nagyon erős tisztítóhatást, valamint a zárt rendszerű, UV-lámpás módszerrel is nagyon hatékony vízfertőtlenítés végezhető.

Itt nálunk, a Medence Óriás weboldalán beszerezheted a szükséges medencetisztítási eszközöket. Nagyon szívesen segítünk a választásban is. Kérdezz minket bátran elérhetőségeink egyikén!

 

Legfrissebb szakmai cikkeink

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2