PE csap LPE csőhöz 20mm x 20mm kúpos IT

Ingyen szállítjuk
Cikkszám IREE200
|Gyártó medenceorias.hu
PE csap LPE csőhöz 20mm x 20mm kúpos IT
Ez a termék átmenetileg nem kapható!
Ehhez a termékhez ajándékba adunk 1 prémium naptejet 7.000 Ft értékben!
Összeszerelés
490 Ft
0 db
Rendelhető!
Várható beérkezés NO.
Vedd regisztrációval és 10 Ft-ot levásárolhatsz a rendelés átvétele után!
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Termék leírása
Vélemények

Termék leírása

Ez a PE csap egy kiváló választás csepegtető rendszerek szakaszolására, elzárására, vagy bővítésére. Nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy alacsony, 4 bar-os nyomásra lett tervezve, így a rendszer elejére mindenképpen ajánlott egy nyomáscsökkentő beszerelése.

Ezeket LPE csövekkel szereljük, melyek lágy polietilén csövek. Ezeket szintén a csepegtető rendszereknél használjuk és elengedhetetlen elemei öntözőrendszerünknek, ha hatékonyan és gazdaságosan szeretnénk beöntözni egyes növényeket.
A csepegtetéses módszer használata még az ókorra nyúlik vissza, amikor is vizes árkokban elvezetve a vizet a föld alá, a földfelszín alatt elhelyezett agyagedényekből folyamatosan szivárgott a víz a növények gyökeréhez. Akkoriban nyilvánvalóan még csak mezőgazdasági célokra használták ezt a technikát, ma már azonban tökéletesítve a módszert előszeretettel alkalmazzák a kerti öntözőrendszereknél is, jó ideje. 
A csepegtetéses módszer egyik nagy előnye, hogy pontosan oda jut a víz, ahová annak kell, a növényzet gyökeréhez, gyökérzónájához. Nem párolog el a víz, mivel nem jut ki a levegőbe, mint a szórófejek esetében. A talajra jutva a növényzet egyből felszívja a folyadékot és annak nagyon nagy része így hasznosul is az öntözés folyamán. A másik nagy előnye pedig, hogy a növényzet is úgy alakítja ki a földfelszín alatt a gyökérrendszerét, hogy az idomuljon a 33 centiméterenként található csepegtető lyukakhoz. Így a gyökérzet kialakításának köszönhetően még a talajba sem szivárog el fölöslegesen víz, hanem a növény amennyit csak tud, hasznosít a folyadékból. 

Műszaki adatok
-LPE csövekhez
-Alkalmazható csőméret: 20 mm
-Nyomás: max. 4 bar

A kép csak illusztráció !

Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez a termék higiéniai terméknek minősül és az ASZF-ben foglaltak értelmében, a termék beépítését, használatát követően nem érvényes rá az elállási jog.

Minden termék raktáron
11:30-ig rendelhetsz

a raktári termékeket még aznap feladjuk

Szuper kikapcsolódás neked és családodnak!

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Valós vásárlói vélemények!

argep.hu simplepay_hu simplepay_hu_v2