Medence vegyszerek

Minden, ami a medence tisztán tartásához kell!

35

Medence vegyszerek


A vegyszerek segítenek abban, hogy a medencevíz minősége tökéletes legyen - ugyanakkor persze ehhez elengedhetetlen egy jó szűrő jelenléte is. A vegyszerek feladata az, hogy a baktériumokat, algákat, gombákat és egyéb vírusokat kiirtsák. A medence megtöltésére a legalkalmasabb a sima csapvíz, mert azt sokkal könnyebb vegyszerezni és ápolni, mint mondjuk a fúrt kutak vizét.

Klórtartalmú vegyszerek

A legnépszerűbb vegyszer a medencékben a klór, aminek az értékét érdemes hetente ellenőrizni. Az optimális klór mennyiségnek a medencevízben 0,4-0,8mg/l tartományban kell lennie, de ez az érték nagyobb kihasználtság mellett eltérhet. Kínálatunkban talál a klórnál egészségesebbnek mondott megoldásokat is. A klór alkalmazásánál érdemes néhány dologra odafigyelni, például, hogy ne közvetlenül öntse a vízbe, hanem először egy vödör vízben külön kell feloldani, és csak utána beleönteni a medencébe. A másik, amit fontos megjegyezni, hogy a klór a hatását csak optimális pH érték mellett fogja kifejteni, ami 7,2-7,36 között mozog.

Algaölők

A klór mellett a legfontosabb szer a medence vízébe, az algaölő, hiszen az algák kellemes vízhőmérsékleten egyből elkezdenek szaporodni. Általában elég egy klór sokkolás is, de vannak ellenük erősebb, külön erre a célra kifejlesztett termékek is.

pH szabályozás

A pH szabályozók abban segítenek, hogy a víz pH értékét tudja szabályozni, miközben továbbra is kellemes érzetű maradjon a medencében a víz. A pH értéknél a 7 jelenti azt, hogy semleges a víz, alatta savas, felette lúgos a besorolás. A szemünk pH értéke 7,5 körül van, és emiatt van, hogy a normál pH értékeken kívül érezzük, hogy csípi a víz.

Pelyhesítők

A pelyhesítők csak homokszűrővel alkalmazhatóak, mivel a fő feladatuk, hogy a legkisebb, alapból szűrhetetlenül pici részecskéket megváltoztassák, hogy utána a szűrő könnyedén ki tudja a vízből szűrni azokat. Intsen búcsút az opálos víznek!

CIB és kártyalogók
Árukereső.hu Árukereső.hu
Az oldal tetejére
nincs dynretteszt