Medence takarófóliák

Nyári és téli takarók, szolár takarók!

30

Medence takarófóliák


Első körben a medencetakarónál fontos végiggondolni, hogy mit várunk el tőle, mi a célunk vele. Külön fóliák léteznek a földfeletti és a süllyesztet medencékre, amik mind külön célt szolgálnak. Általában belehulló szennyeződések, algásodás, belemászó állatok ellen szokták alkalmazni, de fontos tényező, hogy egy ilyen fólia az épített medencénél például nagyban segíti a vízmelegítő munkáját, azzal, hogy nem engedi annyira lehűlni a vizet.

Nyári fóliák

Nyáron, mivel gyakran használatban van a medence, ezért inkább éjszakánként érdemes használni. Mminimalizáljuk a takarítást azzal, hogy nem hullik a medencébe se falevél, se bogár, se eső. Két fajtája van: az olcsóbb műanyag zsinóros, illetve a drágább és minőségibb fémhuzalos. Nagyon fontos észben tartani, hogy ne túlozzuk el a klórt a vízben, mert az hamar tönkreteheti ezeket a fóliákat.

Szolár fóliák

A szolár fóliák arra lettek tervezve, hogy segítsenek megtartani éjszaka azt a hőmérsékletet, amit napközben a medence felvett. Ezt úgy éri el, hogy a buborékos felével a vízre fektetve egy vékony levegőréteg képződik a víz és a fólia között, ami „üvegházhatás” elvén melegíti a víz felső rétegét. Emellett még a párolgást is megakadályozza, és a fizikai szennyeződéseket is távol tartja. A párolgás megszüntetése egyébként az állandó vegyszerezés szükségét is csökkenti, hiszen nem fog csökkeni a klór koncentrációja. Épített medencéknél ajánljuk a szolár takaróhoz készített mobil vagy fix szolár takaró csörlők alkalmazását is.

Téli fóliák

Ezek nagyrészt arra vannak, hogy a medencét ne kelljen leereszteni télre, közben megvédve azt a különböző levelektől, faágaktól, amik beleeshetnének. Másik szempont, hogy a kisállatokat se fogja vonzani a medence. A süllyesztett medencéknél biztonsági okok is közrejátszanak használatakor, így fontos, hogy sokszor súlyát is feltüntetik.

Medence Pótfóliák

Ha merevfalú medencéje megsérült volna, akkor nálunk talál rá pótfóliát, amivel elkerülheti, hogy az egész medencét cserélni kelljen.

CIB és kártyalogók
Árukereső.hu Árukereső.hu
Az oldal tetejére
nincs dynretteszt