Medence szűrők

A kategóriában 24 termék van

Profi medenceszűrő szettek!

6
INTEX KrystalSalt, Sóbontó készülék 30m3-ig
-17%

INTEX KrystalSalt, Sóbontó készülék 30m3-ig

59.990 Ft
49.990 Ft
INTEX KrystalSalt, Sóbontó készülék 60m3-ig
-10%

INTEX KrystalSalt, Sóbontó készülék 60m3-ig

69.989 Ft
62.990 Ft
INTEX KrystalSand, Homokszűrős vízforgató, 4m3/h
-10%

INTEX KrystalSand, Homokszűrős vízforgató, 4m3/h

49.989 Ft
44.990 Ft
INTEX KrystalSand, Homokszűrős vízforgató, 6m3/h
-25%

INTEX KrystalSand, Homokszűrős vízforgató, 6m3/h

66.990 Ft
49.990 Ft
INTEX vízforgató gégecső 1,5m - 32mm
-30%

INTEX vízforgató gégecső 1,5m - 32mm

990 Ft
690 Ft
INTEX vízforgató gégecső 1,5m 38mm
-25%

INTEX vízforgató gégecső 1,5m 38mm

1.990 Ft
1.490 FtMilyen medence szűrők léteznek?


Az egyik fajta a papírszűrős, a másik a homokszűrős, mindkettő másféleképpen szűri meg a medence vizét. A papírszűrőshöz tartozik egy papír szűrőpatron, amit külön is meg lehet vásárolni, ha valaki nem szeretné tisztítani. A homokszűrős fajtában a víz homokon megy át, ami megszűri a különféle szennyeződésektől. Ennek a szűrési erősségét egy kapcsolóval is tudjuk szabályozni, illetve automatikus szűrésre beprogramozni.

Milyen előnyeik és hátrányaik vannak a különböző szűrőknek?


A vásárlás előtt azt kell eldönteni, hogy milyen medencéhez szükséges a szűrő és milyen időtávban gondolkodunk. A kisebb, felfújható, könnyen összeszerelhető medencékhez megfelelőbb egy papírszűrőset választani, mivel ez olcsóbb és áramfogyasztása is jóval alacsonyabb a homokszűrősnél. A patront bármikor ki tudjuk cserélni újra, vagy ki tudjuk tisztítani, ami némi időráfordítást igényel. Legalább évente egyszer érdemes cserélni.

A homokszűrőket már nagyobb medencékhez szokták ajánlani és hosszabb távra, hiszen költségesebb, nagyobb helyet igényel, és a teljesítménye is jóval komolyabb. Áramfogyasztása ennek már magasabb, főleg azoknál a modelleknél, amelyekben beépített sóbontó is található. A javasolt napi forgatási óraszámot úgy érdemes kalkulálni, hogy a vízmennyiséget 4 óránként teljesen átforgassa. A szűrő szakszerű működése 4 óra üzem, 4 óra szünet és így tovább.. A homokszűrők már általában időzítéssel is el vannak látva és a munkaidejüket is lehet állítani. A homokszűrőben található homokot évente kétszer érdemes kicserélni vagy tisztítani, szezon elején és a közepén.

Tényleg fontos a szűrő?

A medence vízének a tisztasága nagy odafigyelést és törődést igényel. A víz tisztítása kétféleképp történik: vegyi és gépi úton, tehát vegyszerezéssel és szűréssel. Az algásodást, különböző baktériumok elszaporodását, nem megfelelő pH értéket a vegyszerezéssel tudjuk kezelni. A szűréssel az egyéb szennyeződésektől, idegen anyagoktól tudjuk megóvni medencénket. Az egyik nem létezik a másik nélkül, úgyhogy elengedhetetlen a megfelelő szűrő beszerzése.

CIB és kártyalogók
Az oldal tetejére
nincs dynretteszt